Chios'ta Ne Yenir, Ne İçilir?
 

Tadına Bakmadan Dönmeyin: Moussaka, Souvlaki, Choriatiki, Yunan salatası, taze balık çeşitleri, fava, damla sakızı, Souma ve Ouzo.

  • Sakız ürünleri ile meşhur olan bu adada  “chian”adı verilen sakızlı kaşık tatlısını deneyebilirsiniz.
  • Bakla yerine mercimekten veya gambulya denen yabani bezelyeden, kapari karıştırılarak yapılan favayı tadabilirsiniz.
  • Bourtheto ismi ile anılan, Arnavut biberi ile domates sosu ile harmanlanarak fırında pişirilen sardalyayı ya da tuzlu deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz.
  • İçki yapımında büyük bir geleneğe sahip olan Chios'ta üretilen seçkin ouzoları, aromatik likörlerleri ve sadece burada üretilen souma'yı da es geçmeyin.

Chios için Seyahat Tasarımı alın...

Çerezler (cookie), https://jabiroo.com.tr/ web sitesini ve hizmetlerimizi daha etkin bir şekilde sunmamızı sağlamaktadır. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için Çerez Politikamızı ziyaret edebilirsiniz.