Palermo'da Ne Yenir, Ne İçilir?
 
  • Sicilya'nın coğrafi konumunun ve tarihinin etkili olduğu yemek geleneğinde; Antik Yunan, Arap ve Norman yemeklerinin yanısıra İspanya, Yunanistan, Orta Doğu ve hatta Kuzey Afrika gibi çok uzak kültürlerin bile mirası bulunuyor. Buna İtalyan standartları, verimli topraklardaki meyveler ve eşsiz denizin getirdiği lezzetler de eklenince ortaya birçok seçenek çıkıyor.
  • Balık ve deniz ürünlerinin bolca bulunduğu Palermo mutfağında, Akdeniz'in olmazsa olmaz sebzeleri ve hamur işleri de tabii ki söz sahibi.
  • Şehrin geleneksel deniz ürünü olan kılıç balığını deneyebilirsiniz.
  • İtalya denildiğinde ilk akla gelen pizza ve ardından lazanya, makarna gibi lezzetleri Palermo'da da elbette denemek mümkün.
  • Yerel şarapların ünlü olduğu şehrin, mutfağının yıldızları ise domates ve patlıcan.
  • Palermo'nun streed food kültürünü oluşturan arancina, pezzi di rosticceria, sfincione, pane panelle e crocchè, rascatura ve pani ca’ meusa'yı deneyimlemelisiniz. Salyangozlardan yapılan babbaluci'yi ise denemek size kalmış.
Çerezler (cookie), https://jabiroo.com.tr/ web sitesini ve hizmetlerimizi daha etkin bir şekilde sunmamızı sağlamaktadır. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için Çerez Politikamızı ziyaret edebilirsiniz.